Ateno som företag

Ateno som företag

Underleverantörens uppgift är att tillverka hållbara, måttexakta och till priset konkurrenskraftiga delar. När delarna placeras i tunga maskiner inom jord- och skogsbruk, byggande, hanteringslinjer eller fabriker, är de ofta krävande att tillverka. Det är ofta en utmaning att bearbeta delarna, och att flytta delarna mellan olika underleverantörer är dyrt och tidskrävande.

När vår kundkrets växte insåg vi att en satsning på övergripande service till våra kunder skulle öka lönsamheten för alla parter. När delarna inte flyttas mellan olika underleverantörer, förkortas genomgångstiden och kostnaderna för administrativt arbete och frakter minskar. Vi startade med att skaffa de effektivaste maskinerna på marknaden. Med maskinerna har vi kunnat effektivera arbetsskedena och minska andelen manuellt arbete. Den beställda delen löper friktionsfritt genom produktionen, från ett arbetsskede till nästa. När beställningen hanteras under samma tak, är det klart att all tidsanvändning effektiveras. Den snabbare produktionen och den minskade andelen manuella arbetsskeden betyder att helhetskostnaderna för delen blir förmånligare.

Vi har vuxit från en verkstad med en vattenskärningsmaskin till en fabrik med en högteknologisk maskinpark. Vi är specialiserade på effektiv tillverkning av stålutskärningar och produkter med de mest moderna maskinerna på marknaden. Vi tillverkar stålutskärningar och monteringsfärdiga, ytbehandlade produkter av högkvalitativa material. Vi levererar produkter till arbetsmaskiner och utrustning inom olika branscher, verkstadsindustrin, stålkonstruktioner och järnvägstrafik.

År 2022 övergick vår långvariga samarbetspartner Ratesteel Oy i vår ägo. Genom företagsförvärvet har vi stärkt vår produktion av monteringsfärdiga komponenter. Ratesteel har under många år satsat starkt på automatiserad och robotiserad svetsning samt FMS-produktionsceller. Produktionsprocessen har utvecklats i samarbete med våra kunder, vilket gör att vi kan leverera olika partistorlekar flexibelt och exakt på avtalad tid. Produkten som skickas från fabriken till kunden är monterad och förberedd så att den kan levereras direkt till kundens monteringslinje.

Tack vare vår maskinpark, specialisering och expertis är det enkelt att samarbeta med oss. Om ditt företag har återkommande beställningar och behöver en skicklig tillverkare av stålprodukter är vi den rätta partnern för samarbetet.

Kontakta oss när du behöver högoptimerad produktionsexpertis och monteringsfärdiga produkter till din monteringslinje!

Kontakta oss

ATENO

  • grundat 1999
  • 110 anställda
  • omsättning 44 M€
  • produktionslokaler 18.500 m2
  • finns i Evijärvi, Södra Österbotten