Svetsning

I vår fabrik har vi tre robotsvetsceller som är avsedda för produkter i olika storlekar. Med hjälp av dessa celler kan vi svetsa ett brett produktsortiment. Svetsningen som sker i vår egen produktion påskyndar avsevärt vidareförädlingen av produkten och utgör en konkurrensfördel eftersom inga transportkostnader uppstår. Vi programmerar själva robotarna och designar och tillverkar jiggarna själva i vår egen produktion. Detta påskyndar också tillverkningsprocessen.

Den största svetscellen är en portalrobotsvetscell som kan svetsa allt från små till riktigt stora komponenter. De största roterbara komponenternas maximala mått är 3×9 meter och 5000 kg. De två andra svetscellerna är avsedda för medelstora och små komponenter.

Alla tre svetsceller har två svetsstationer. När roboten svetsar en komponent placeras den andra manuellt på plats för att vänta på svetsning. Den oavbrutna och automatiserade svetsningen påskyndar arbetet och genomloppstiden. Med robotens hjälp blir värmetillförseln och svetsresultatet jämnt.

Dessutom har vi en bra manuell svetskapacitet och skickliga svetsare. Vi är vana vid att svetsa utmanande konstruktioner och kan effektivt tillverka produkter från enstaka stycken till små serier. Som kvalitetsledningssystem inom svetsning använder vi ISO 3834-2.

Dessutom har vårt dotterbolag Ratesteel högautomatiserad och robotiserad svetskapacitet i ArcTig- och Mag-svetsceller.

Kontakta oss och begär offert

SVETSNING

  • 3 robotsvetsceller
  • vriddiameter 3×9 m
  • maxvikt 5000 kg